Openingstijden: Maandag t/m vrijdag - 08:30 tot 17:00 uur

E-mail:

info@biobalance7.nl

Telefoon:

(0511) 43 20 55

Darmflora verbeteren - BioBalance7

    • Home
    • Darmflora verbeteren

De darmflora ontstaat uit meer dan 1000 verschillende soorten bacteriën. Deze bacteriën worden in de loop van het leven verzameld en maken samen de darmflora. Elke bacterie is waardevol voor de darmflora. Maar een teveel van een bepaalde bacteriesoort kan schadelijk zijn. Het is belangrijk om de darmflora dan ook goed te verzorgen. Dit kunt u doen door gezond en gevarieerd te eten. In diverse voedingsmiddelen zitten bacteriën. Als er een te grote hoeveelheid van een bepaalde bacterie ontstaat is de darmflora uit balans. Het is belangrijk om de darmflora dan weer in balans te brengen om klachten te voorkomen. Dit kan doormiddel van een probiotica.

90% van de ziekten komt voort uit de darmflora. Dit heeft alles te maken met de balans tussen de bacteriën. Probiotica kan gezien worden als een onderhoudsmiddel voor de darmen. Biobalance7 is hier geschikt voor. Met een klein beetje hulp hersteld het lichaam zich sneller bij een verminderde weerstand. Bij gebruik van een probiotica kan het zijn dat de klachten eerst verergeren. Dit komt doordat het lichaam eerst hard moet werken om de overtollige bacteriën kwijt te raken. Na een aantal weken zult u merken dat het lichaam weer in evenwicht komt.

Ouderdom, leefomgeving, eetpatroon, medicatie, levensstijl of activiteiten kunnen er voor zorgen dat de darmflora uit balans raakt. Elke darmflora is uniek. Ongeveer 20% van de aanwezige bacteriën is bij iedereen hetzelfde. 80% van de aanwezige bacteriën kan per individu verschillen. Daarom is het ook per persoon verschillend hoe de probiotica wordt opgepakt door het lichaam. Soms ontstaan er extra klachten en soms is iemand zomaar klacht vrij. De darmflora heeft tijd nodig om te resetten, dit kan ongeveer drie maanden duren. Ons advies is daarom ook om Biobalance7 minstens 3 maanden te gebruiken.